GUIA ELECCIÓ GOURMAND


LA BOSCANA
BELLVÍS
Lleida
RESTAURANT REVELACIÓ 2017


9,25/10
Seguir buscant

Autovia A-2 sortida 477 direcció Bellvís. Ctra. L-V3311 Km. 4 Bellvís (25241). Tel.: 973 56 55 75. Tanca dimarts i del 31 de desembre a 18 de gener. Horari: de 13:00 a 16:00 de dimecres diumenge i de 20.00h a 23:00h de divendres a dissabte. American Express, 4B, Diners, Master Card, 6000 i Visa. Aire condicionat. Aparcament. Terrassa.

Certament sorprèn molt positivament descobrir aquesta joia gastronòmica a les comarques de Lleida, que ofereix no només un marc físic magnífic sinó també una qualitat culinària extraordinària. La Boscana, situat als afores del municipi de Bellvís, en el Pla d’Urgell, és un restaurant familiar amb un estil de cuina tradicional que no renuncia a la innovació. Utilitza i tracte amb gran delicadesa les matèries primeres de màxima qualitat, sovint provinents de la mateixa horta i de proximitat, que un cop elaborades suggereixen un gran nombre de matisos en textures i sabors. Joël Castanyé Daniel, cap de cuina des del 2007, és el petit dels tres germans de la família Castanyé. Cuiner vocacional, sap que cuinar en un paratge com el del territori lleidatà forja una manera de fer i de ser on l’aprenentatge autodidacta és la millor escola. Els seus germans, Jordi i Rubén són els Maitres Sommeliers, sota la batuta de la mare, Roser Daniel i Verdeny, que dirigeix el complex. El primer que et captiva al arribar a la finca La Boscana és trobar el esplèndid jardí arbrat, amb un petit estanc i les edificacions fantàstiques de l’establiment, la masia, amb habitacions per pernoctar malgrat que no és hotel, el restaurant de línies arquitectòniques avantguardistes i la sala de banquets. Tot un conjunt que et deixa bocabadat. Un cop segut a taula en un menjador amb vista a través dels grans finestrals a l’espai natural exclusiu i de decoració minimalista molt original, s’invita al comensal a passar a la cuina per assaborir els aperitius, veien com els cuiners preparen les elaboracions, una bona entrada a la gastronomia de La Boscana. De retorn a la sala el comensal pot triar entre el Gran Menú degustació Germans Castanyé, ideal per conèixer el conjunt de la cuina, 56,00; amb maridatge opcional per 20,00 (Preu sense IVA 
servei de pa, oli i dolçaines, 3,00), el Menú de la Mama Roser (tradició), per 36,00 i maridat opcional per 16,00, o la carta. Especialitats i preus: Iceberg amb aigua de meló, 13,20; navalles amb consomé de pollastre, 19,80; caneló de la Mama Roser, 20,90; rap amb suquet d'espàrrecs bladers i blancs, 25,30; bacallà amb sanfaina a l’estil de Leida, 22,00; espatlleta de cabrit al vi negre, 24,50; sopa de citronella amb llima, llimona i clau, 7,70; llet, cacau, avellanes i sucre, 7,70. El celler compte amb més de tres-centes referències de vi, entre els quals destaquen els vins de les comarques lleidatanes i d’altres indrets de l’escenari vitivinícola internacional, com són la resta d’Espanya, Alemanya, França o Hongria. Té el premi Cartavi 2015.